top of page

Hennessy Bluesband - 20 år på scenen


Foto: Privat/Hennessy Bluesband
Velkommen til den spennende verden av Hennessy Bluesband, den norske musikalske juvelen som virkelig får føttene dine til å bevege seg og sjelen din til å synge. Med sin unike kombinasjon av lidenskapelige bluesriff og energiske liveopptredener er Hennessy Bluesband kjent for å levere en opplevelse som tar pusten fra deg.


Historien og opprinnelsen til Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband ble dannet på begynnelsen av 2000-tallet. Året 2004 for å være eksakt, og har med det 20 års jubileum i år. Bandet ble grunnlagt av frontmann og gitarist Hennessy, som hadde en visjon om å bringe bluesmusikken til et nytt nivå i Norge. Med sin lidenskap for sjangeren begynte han å samle talentfulle musikere som delte hans visjon.

Etter flere år med hardt arbeid og dedikasjon begynte Hennessy Bluesband å bygge seg opp et rykte som et av landets beste bluesband. De spilte på lokale klubber og festivaler, og deres energiske liveopptredener skapte øyeblikkelig fankult.


Medlemmene av Hennessy Bluesband

Hennesy Bluesband består av noen av de dyktigste musikerne i Norge. Kurt Roaldsøy på vokal, Paul Hennessy (født i London) på gitar, Roar Espen Wagenius på akustisk kontrabass og elektrisk bassgitar, Kai Evenstuen på trommer og Kjetil Høilund på piano. Hvert medlem bringer sin egen unike stil og musikalitet til bandet, og sammen skaper de en kraftfull og engasjerende lyd.


Musikalsk stil og påvirkninger av Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband er sterkt influert av den tradisjonelle bluesmusikken, men de legger også til sin egen moderne vri. Deres musikk er en blanding av originale låter og klassiske bluesmelodier, og de har en evne til å fange essensen av sjangeren samtidig som de tilfører noe friskt og nytt.

Bandet er inspirert av blueslegender som T-Bone Walker, BB King, Louis Jordan, Pee Wee Crayton, Johnny Guitar Watson og Tampa Red. De har også blitt påvirket av andre musikalske stiler som 40 og 50 talls tidlig rock`n roll og westcoast jump swing. Dette gjenspeiles i deres unike sound.


Bemerkelsesverdige opptredener og prestasjoner av Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband har opptrådt på noen av Norges mest prestisjefylte festivaler og musikkscener. Sist på GREGERS i Hamar i januar `24 - og fikk fantastiske tilbakemeldinger fra bl.a Bluesproffesoren. Deres energiske og dynamiske liveopptredener har gjort dem til publikumsfavoritter, og de har blitt rost for sin evne til å skape en magisk stemning på scenen.


Bandet har også oppnådd flere utmerkelser og nominasjoner i løpet av sin karriere. De har blitt anerkjent for sitt musikalske talent og deres bidrag til bluesmusikken i Norge.


Diskografi til Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband har utgitt flere album og singler i løpet av sin karriere. Deres diskografi inkluderer studioinnspillinger av deres originale låter - herunder "Carpenter Blues" utgitt i 2008, "Live at Toto`s Bar" (2011) og singelen "Jumpin at The Chicken Fry "(2023).

Noen av deres mest populære sanger inkluderer "Dirty Linda Lou" og "I Stay With Her" - siste med Eirek Sandnes på munnspill. Disse albumene og sanger har fått gode anmeldelser fra både musikkanmeldere og fans.


Intervjuer og anmeldelser av Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband har blitt intervjuet og omtalt i flere musikkmagasiner og aviser. Musikkjournalister har rost bandets talent, lidenskap og evne til å skape en unik bluesopplevelse for publikum.

Fans har også delt sine positive opplevelser av Hennessy Bluesband gjennom sosiale medier og fanfora. Bandets musikk og liveopptredener har rørt mange mennesker og skapt en dedikert fanbase.


Fanbase og tilstedeværelse i sosiale medier for Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband har en lojal og engasjert fanbase som følger bandet på deres musikalske reise. Fansen deler sin kjærlighet og støtte gjennom sosiale medier, hvor de deler videoer, bilder og anmeldelser av bandets opptredener.

Bandet er også aktivt tilstede på sosiale medieplattformer som Facebook, Instagram og Twitter. De oppdaterer regelmessig sine profiler med nyheter, bilder og informasjon om kommende konserter og utgivelser.


fremtidige planer for Hennessy Bluesband

Hennessy Bluesband har allerede oppnådd mye suksess i løpet av sin karriere, men de har fortsatt store planer for fremtiden. I år - 2024, vil det jobbes iherdig med ei ny plate med bakgrunn i jubeleet i år. Bandet ønsker å fortsette å utforske og utvikle sin musikk, og de har ambisjoner om å nå et bredere internasjonalt publikum.

Med sin talentfulle sammensetning av musikere, lidenskap for bluesmusikken og deres evne til å levere fantastiske liveopptredener, er Hennessy Bluesband uten tvil et band som vil fortsette å imponere og begeistre publikum i mange år fremover.

Bli med på reisen og la deg føre av deres blendende bluesmusikk. Hennessy Bluesband er et band du ikke vil gå glipp av.

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page