top of page

bluestrain - uke 1

Gratulerer med nytt år 2021 alle sammen! Året da det meste blir bedre med blå toner i bakgrunnen!Godt nytt år til alle bluesvenner!

Det er dessverre altfor stille rundt omkring i hele bluesverden men vi får prøve å holde motet oppe til verden blir normal igjen.


Bluestrain går uanfektet men kikker tilbake siden det nå skjer svært lite. Mange bluesartister turnerte mye av tiden og opplevde mye med stadig nytt publikum og nye bekjentskaper. Noen var gode historiefortellere både i sangtekst og ellers.


Candye Kane var en av de. Sist gangen jeg møtte henne holdt hun konsert på Buckleys og det var i feb. 2015. Rolf fra Oslo Bluesklubb, Laura Chavez, Candye og jeg spiste middag etter konserten. Hun var kreftsyk og slet med å holde det gående men pratet gjorde hun. Litt av intervjuet er med på Bluestrain men jeg skal legge alt ut på bluzz.online. Hun ble bare 54 år og døde året etter. Hun var gift med bassisten i The Palladins og de fikk to barn sammen. Men Candye levde et fargerikt og til tider utsvevende liv. Startet med opera som tidlig ble forkastet til fordel for punk og porno..på 80-tallet. Så henne første gangen på konsert i Sangerheimen på Notodden som en stor, veldig stor hvit dame med en frontpanel som kunne omfavne det meste. Hun viste seg som en dyktig låtskriver og ikke minst entertainer og de som kjente henne godt kunne sikkert skrive en bok om hennes liv..


Taj Mahal er multimusiker, komponist også vært bort i film. Han er kjent for å blande lyder fra Carribien, Africa, India, Hawai og Sout Pasific inn i bluesen. Du får høre The Banana Boat Song som Harry Belafonte gjorde verdensberømt og Rolv Wesenlund gjord sin versjon av.


Spilleliste uke 1:

Elmore James - Long Tall Woman

Good Time Charlie - Comin down with the blues

Ana Popovic - Old country

Taj Mahal - The Banana Boat Song + Slave driver

The Blues Bones - Romance for rent

Candye Kane - Superhero + Masturbation blues

Grainne Duffy - Dont cry for me (Vodoo blues)

Rita Engedalen - Yellow moon10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page