top of page

Bluestrain uke-16

For flere år siden produserte jeg et 2 timers program om Cornelis Vreeswijk hvor flere artister deltok som nylig avdøde Alf Cranner, Svante Thureson, Lill Lindfors, Jan Erik Vold m.fl. 

Bluesvenner!

For flere år siden produserte jeg et 2 timers program om Cornelis Vreeswijk hvor flere artister deltok som nylig avdøde Alf Cranner, Svante Thureson, Lill Lindfors, Jan Erik Vold m.fl. 

Cornelis slo gjennom i 1964 og i 1962 var han på konsert og opplevde en svært oppegående Josh White som vekket musikeren i Cornelis. I tillegg forteller han at Leadbellys gitarteknikk har han kopiert.  I dette Bluestrain åpner vi med Josh Whites "Sam Hall" som er en outsider og morder. White synger om henrettelsen og den stolte mor som bivåner det hele. Så lager Cornelis sin versjon med tittelen "Mørdar Anders" hvor kjæresten Lilla Karin er stolt tilstede. ..."Lille Karin hon er der..kan ni se hvor stolt hun er..."  nordens største trubadur Cornelis Vreeswijk var en bluesmann og Notodden Bluesfestival har også sin søndags underholdning med tittlen..."Somliga går med trasiga skor.." hvor også sønnen Jack har opptrådte i 2011(?)  

Omar & Howlers var mye i Norge fra 90-tallet og fremover og svært populære. Omar Dykes karismatiske og røffe gitarspill med sin raspende og hese stemme slo skikkelig inn hos mange. Omar Dyke har dessverre vært syk lenge og i dag er han heller ikke i stand til å spille, men får god hjelp i sitt hjem i Austin. Det positive er at han skriver på en bok om sitt artistliv, og undertegnede og sikkert mange andre ser frem til den kommer ut.   


Ukas spilleliste;

Josh White- Sam Hall

Leadbelly - Hitler Song

Cornelis Vreeswijk - Mørdar Anders

Omar & Howlers - Hard time in the land og plenty + East Side Blues

Mr. Martin & Big Horns - My Home

Rita Engedalen - Yellow Moon 

John Primer - Going back to Mississippi 

Geir Johansen - Gummistrækk Blues + Bakfoill blues

Bluesprofessoren har en kort presentasjon av John Primer.  Meld fra om huskonserter til Bluestrain vi når mange tusen på våre 15 radiostasjoner hver uke. Kom gjerne med flere melodiønsker og husk å begrunne de! Take care! 

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page