top of page

Bluestrain uke-42

NRK åpner sitt korrespondent kontor i Stockholm for å komme tettere på det største nordiske landet. Kontoret ble stengt i 2008. Under korona tiden merket man behovet for å stå nærmere hverandre. Tror også bluesen kunne hatt mye å gi hverandre i Norden; ikke minst Sverige. Flere klubber booker ofte svenske og danske band. Men, et tettere samarbeide kunne by på flere muligheter. Ikke fast kontor i Stockholm; men flere møter mellom nordisk publikum og musikere... ?


Foto: Albert Collins at the Long Beach Blues Festival (1990 ) (F.d 1.okt 1932 - D.d 24.11 1993) Fotograf: Masahiro Sumori, CC BY-SA 3.0

Hadde ettermiddag en prat pr. tlf. med en ildsjel fra Bergen! Gjorde opptak så flere kan få høre. Det var Dag Bergesen fra Bjørgvin Bluesklubb som er et rivjern av de sjeldne. Spiller i Gråblå Strenger som gitarist og fått Bjørgvin Bluesklubb tilbake til legendariske Madam Felle som tar opp imot 150 gjester. Dette er stedet for klubbkonserter. Dag jobber med ungdom i alderen 10-16 år for å få de interessert i blues ved hjelp av innlegg med ACDC riff. Dette er jo noe bluesen trenger og med unge musikere kommer unge publikummere.

I tillegg til dette jobber Dag og bandet Bluesdamene på scenen for å få flere damer på bluesscenene noe vi definitivt trenger.... . Dag og bandet jobber også med et hotell i Øystese for å spre konserter inne i Hardanger.


Intervjuet med Dag Bergesen blir lagt ut på bluzz.online og tror dette kan bli en inspirasjonskilde! Bluestrain nr. 42 har denne spillelisten:-

Mississippi John Hurt - Monday Morning Blues

Albert Collins - When the welfare turntheback on you

Low Society - Need yr love (rått, sterkt og saftig)

JT Lauritsen - Hold y one more time (Blue eyed soul 2)

Joanne Shaw Taylor - I`ve been loving y too long (Wreckless heart)

Sven Zetterberg - Plenty of everything (Blues from within)

Sean Chambers - Hubert Song (Thats what i am talking about)

John Mayall & Bluesbreakers - All your love
3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Коментари


bottom of page