top of page

Bluestrain - uke 50


Foto: Erja Lyytinen
Løpende utgifter med Tom Stalsberg (stuntpoet), Knut Reiersrud og Amund Maarud ble rost opp i skyene av flere som hadde vært der. Sågar Reiersrud lirte av seg noen lyriske godbiter med gitaren på plass vil jeg tro. Mer av dette bluesklubber..


Selv satt jeg klistret til VGTV og så skøyteløp fra Polen. Denne en lidenskapen taper for den andre. Flere nye utgivelser i forkant av julen og Joakim Tinderholt sterkt anbefalt av Håkon H. fikk vindusplass på Bluestrain med et kutt fra hans "Deadlines". Sterk flott stemme og drivende spill så skjegget strittet litt ekstra...Reisen til Chicago i 1983 og innspilling i legendariske Chess Studio er en nytelse og lytte til..


Sven Z. og Kristin Berglund som ikke er hos oss lengre kan nytes i musikken. Du har vel lest artikkelen om møtet med de legendariske, svarte musikerne og de norske i siste Bluesnews? Bakgrunnen for Chess Studio var møtet mellom to polske brødre som reiste fra antisemittisme i hjemlandet og møtte svarte musikere i toppsjiktet i Chicago. De polske jødene kunne ingenting om musikk men hadde kjøpt to barer hvor de ønsket å spille inn plater for musikere som spilte der.. En fantastisk historie. Tenkt å møte Muddy Waters, Willie Dixon, Howlin Wolf, Buddy Guy .... 


Erja Lyytinen kommer til Faching i Stockholm 5 januar. Vil du opppleve finsk sisu på scenen så benytt muligheten for hun gir jernet.


Folkets nyttårstale som jeg startet på NRKP1 i 2005 (-2008) blir overført til Bluestrain og siste uka i 2023 blir det for første gang i verdenshistorien fremført en tale fra det blå folkedypet. Vedkommende taler er plukket ut men hvem? blir en hemmelighet til 2 juledag når talen går på Bluestrains16 radiostasjoner 37 ganger.. til nyttårsrakettene stiger til værs.


Spoonful of Blues avslutter dette Bluestrain med Out in the Country fra Songs from Notodden og vi ønsker dem lykke til i en vanskelig tid og håper de snart er på scenen igjen ..  Liste.Sven Zetterberg - Pee Wets boogie - Bluesmeeting in Chicago

John Magner Bernes - Left-handed woman 

The Cash Box Kings - Ride Santa Ride

Erja Lyytinen - Diamonds on the road - Tittel

Marcia Ball - In the Night - Mitch Woods - Friends along the way

Joakim Tinderholt - How i got to Memphis - Deadlines

Jonny Bøkestad - Bikerman - furer opp med Harley D.

Jan Arild Sørnes & Elektriske bandet- Mørketid

John Mayall - The sun is shining down 

Spoonful of Blues  - Out in the country - Songs from Notodden

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page