top of page

Bluestrain-uke 1

Godt 2022 til alle. Startet med PC-crash fylt med bluesrelaterte programmer og mange timer og frustrasjon som jeg kunne vært uten, men sånn er det digitale liv.


Foto: trenger vel ikke noen forklaring...?? For den som liker å vite litt rundt denne tunga - les dette..


Når et år som 2021 blir historie tenker man naturlig tilbake på positive og negative hendelser. Pandemien har forandret verden kanskje mer enn vi tror men vi håper et mer normalt liv uten munnbind, publikumsrestriksjoner og Corona-nytt hver time, vil komme tilbake. Musikken har ikke mindre verdi for folk etter dette men mulighetene for live er dessverre mindre. Derfor er jeg glad for at Bluestrain kan være et litt større bidrag til musikkglede enn ellers. Kom gjerne med dine musikalske lidenskaper som forslag.

Her hjemme gikk Bluesmunken Gøran bort etter lang tids sykeleie og vi forstår hvor mye han betydde for blues med sin fantastiske tilstedeværelse og engasjement. Bluesen trenger flere som Gøran! Stig Martinsen fra Moss forlot oss da kreften til slutt vant. Stig var en aktiv og dyktig musiker og for mange en god venn. Når hans blåserekke, gitar og stemme ga gass var stemningen på plass. Savner Stig! En annen stor musiker som har tjent bluesen siden 60-tallet er unike John Mayall. Han er med oss men har forlatt de store scener for alltid. Men for en karriere! Føles godt å gi han spilletid på Bluestrain.

Ellers har vi fått flere bra utgivelser i 2021 og for å nevne en gruppe her på berget som ikke mister grepet tenker jeg på Vidar Busk & His True Believers og The Civilzed Life. De har en musikalsk patos med internasjonalt nivå. Bluestrain debuterer i 2022 med følgende liste;

Mississippi John Hurt - Coffee Blues

Sonny Boy Williamson - Crazy about you

Carolyn Wonderland - Texas Girl and her boots (Tempting fate. ny)

John Mayall - What have i done wrong

The Rolling Stones-Around and Around. Bård Ose kommer med ny bok om Stones. Den første fra 90-tallet.

Reidar Larsen - Mr. Blues is coming to town. (Statement)

BB King- Every day i have the blues (King of the Blues)

Knut Reiersrud - Greasy Gravy (Aftonblues 2013)

Watermelon Slim - Dad in distance (kort int. av Slim i forkant)

Stina Stenerud - Coming Home

Miss Blue - Lady sings the blues5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page