top of page

Gøran Stensrud

Noen minneord fra Jan Christian, og minnetaler fra begravelsen.

Foto: JC


Glemmer aldri jeg traff Gøran første gangen og det var vel ingen bombe å si at jeg traff han på Notodden Bluesfestival! For de som har vært på Notodden under bluesfestivalen vet at tidlig på begynnelsen av 2000 tallet var jernbanestasjonen et samlingssted for mange "bluesere" Her fikk du tatt morgentoalettet, kjøpt frokost med både egg og bacon laget av en dansk, blid kokk og snakket med en mengde kjente bluesfolk pluss nye bekjentskaper. Stemningen var frodig, med høy temperatur og et stort antall blide ansikter. Telter så si overalt unntatt i sporet og var du litt uggen etter gårsdagens inntak, forsvant det som dugg for solen. Her traff jag Gøran første gangen overlesset med solbriller i alle mulige fasonger og farger. Han måtte ha en koffert full og prøvde det ene paret etter det andre med stadig nye kommentarer til folks store forlystelse og latter.. Slik var Gøran bestandig full av ablegøyer og nye vinklinger på det meste.Det var enkelt å bli kjent med han og latteren satt løst hos han selv og tilstedeværende.


Hans betydning for norsk blues er udiskutabel og han dedikerte sitt liv til bluesen sammen med sin kjære Bitten. Flere ganger hadde jeg han med på Bluestrain og han serverte blå historier på løpende bånd.


Et program fra 2006 hvor han var gjest ligger her på bluzz.online og hvor han gir miniportretter av en rekke musikere som John Mayall, Rock Bottom, Shemekia Copeland m.fl. De som har blitt kjent med Gøran vil alltid huske han!


Jan-Christian Nordahl, freelancejournalist og radioguru

25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page