top of page

jazz for alle uke 30

Oppdatert: 24. jul. 2020

Molde Jazzfestival er over for denne gang. En av de som fikk mye oppmerksomhet er Ellen Andrea Wang som blir Artist in residence Molde Jazzfestival 2021.  Hun begynte som klassisk fiolinist og endte opp som kontrabassist etter endt Musikkhøyskole. Hun synger ved siden av sitt basspill, har egen trio men deltar i en flere jazzgrupper. Ellen Andrea Wang er en ettertraktet artist og har reist verden rundt og spilt. Nylig mor med en permisjon som passet godt da koronaen slo til.  

Spennende å se hvordan de ulike festivalene har løst det med korona-epidemien og nedstengningen av samfunnet.


Kongsberg Jazzfestival var tidlig ute med å avlyse festivalen i normal stand men hadde konserter med digital løsning og et lite antall "lovlige" publikummere. 60 åringen Molde Jazzfestival gikk av stabelen som vanlig i uke 29 med 3500 solgte billetter mot normalt ca. 25.000 - og med kun norske artister. Men, etter tilbakemeldinger greide de å skape en Molde groove det stod respekt av ut av knappe ressurser. 


Montreux Jazz festival måtte avlyse sin 54 festival men har kjørt tett med videoer, konkurranser og mange tilbakeblikk. Av store øyeblikk etter artistenes meninger kom John Lee Hooker og Etta James som jo er blues og soul men forteller om bredden som festivalen er en eksponent for. Jacob Collier fra London fortalte om en konsert med Nina Simone som det store 18 år før han ble født! 


Nå ser vi frem til uke 33 og Oslo Jazzfestival. Tror mange gleder seg til tross for situasjonen og staben er kjent for god planlegging og gjennomføring. Ellers skal vi være fornøyd med at pensjonsalder er et fremmedord for jazzartister og andre liebhabere.


Jazzforalle- spilles på 7 norske radiostasjoner har følgende spilleliste;

Siril Malmedal Hauge - Lonely Avenue

Ellen Andreas Wang - Blood

Frank Sinatra - New York

Arne Domnerius - Himlajord (Taube lever evig)

Bugge Wesseltoft - Clauss It

Cyrille Aimee - Lazy Afternoon

Bill Evans - The two lonely people 

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page