top of page

jazz for alle uke 38

I disse spesielle tider hvor kloden vår ikke bare snurrer rundt som vanlig; men også står på hodet, kan det virke som jazznorge og kanskje hele jazzverden takler dette best.
Har vel noe med kreativitet, skapertrang og fantasi å gjøre? Vet ikke om Håkon Kornstad var førstemann til å konsertere digitalt men han var tidlig ute.


På et vis virker mye som før selv om det meste er forandret og aldri vil gå tilbake til normalen. Forskyvninger i konsertstart og publikumstall, 200 det meste, så er det masse spennende i vente. Kongsberg Jazzfestival, jazzfest, Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Rockefeller etc. Alt unormalt virker nesten normalt.


Denne gangen skal vi i jazzforalle spille fra CD-en til Maria Faust Sacrum Facere. Damen har vunnet to Danish Music Wards og lagt store deler av Europa under seg med sin musikk. Hun er inspirert av estoniansk folklore vevd sammen med jazz, folk, klassisk og folkemusikk. Så fant jeg ut at hun har spilt på Viktoria sammen med danske og populære Kira Skov med 20 ? publikummere til stede. Jeg var der mest for å oppleve Kira Skov,men dette var noe annet enn forventet. Nå har Maria Faust gitt ut CD-en Organ som fokuserer på katedral orgler. Opprinnelig laget som et kommunikativt medium mellom folk og gud. Blir også kalt - God praising machine!  Gled deg til dette med åpent sinn!


Spilleliste uke 38..

Kathrine Winfeld - Rude Machine

Weather Report - Five short stories

Herbie Hancock - Butterfly

Mathias Eick, Jon Balke, Audun Kleive, Audun Erlien - Decemeber

Karin Krog - Senior Blues

Maraia Faust Sacrum Facere - Bloom

Youn Sun Nah - Hurt
7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page