top of page

Jazz for alle- uke 39

Først må vi gratulere norsk jazz sin store musiker og frontmann helt siden 60-tallet Arild Andersen som nylsått kommandør av St.Olav Orden!


Foto: Arild Andersen - Av Geert Vandepoele from Gent, Belgium – Flickr, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4993215


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Spill av uke 39 av Jazz for alle ! her:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Samtidig som dette er en markering av hans betydning for norsk jazz i ca. 54 år så er det også en honnør til norsk jazz for utvikling og hva status quo er i dag.

Han begynte tidlig samarbeide stjernesaxofonisten Jan Garbarek og mye av den historien kjenner de fleste godt. Samarbeidet med forfatter og poet Jan Erik Vold er kjent for mange og vi nyter å høre Briskeby Blues og Tale for Loffen med Arild basstoner. Arild Andersen er et stykke norsk jazzhistorie på to ben som også er kjent langt utover landegrensene. Ikke minst så har han gitt bassen en større plass i lydbildet og vi kan f.eks.oppleve scenen fylt med kun kontrabasser i Ellen Andrea Wangs regi.. The Rolling Stones har rullet i 60 år og Arild basser videre!! Jazzforalle har denne spillelisten..

Jan Garbarek - Sart (tittel)

Diana Kroll - Lonely Avenue - Glad Rag Doll

Mikkel Nordsø Band - I come from my mother - Nine

Ellen Andrea Wang - Wayfaring Stranger - Closeness

Jaques Brel - Mon enfauce - Quince Ans damon

Marius Neset - Life goes on - Circle & Chines

Karin Krog - Round about midnight - Joy
5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page