top of page

Jazz for alle- uke 4

Det begynte med en hyllest til kontrabasssen og hva var vel mer naturlig enn å starte med Arild Andersen. Hva hadde kontrabassen vært uten han som har spilt instrumentet siden 60-tallet?


Foto: Lisa Ekdahl - av Bengt Nyman – CC by 2.0


Arild A. og kontrabassen er samme begrep og nysgjerrigheten og engasjementet er like brennende. Så var det henne som gikk over fra piano til kontrabass med vakker sang i tillegg. Selvfølgelig Ellen Andrea Wang. Hun som fikk til en konsert bestående av 8 kontrabasser + en oktabass til Molde Jazzfestival da hun var artist in residence. For den som spiller er kontrabassen en utfordring å reise med spesielt i disse coronatider men alt overskygges av den vakre, tunge klangen stødig som Dovre og vakker en sommereng. Håper Ellen Andrea kommer med en ny kontrabasskonsert. Det har vi og bassen fortjent.


Det gratuleres til Eivind Aarset og Buddyprisen med å spille Rask.Prisen er utdelt siden 1967 med noen få unntak. Selvfølgelig måtte vi få med mesterverket til Stian Carstensen og vi serverer Hippocampus Serenade gjerne med et glass vin til.


Spilleliste uke 4 -2022

Arild Andersen - Dreamhouse og Outhouse

Eivind Aarset- Rask (Norsk jazz 2016)

Dr. Bekken - Ragnes Boogie - En gave til skøyteløperen Ragne Wiklund som øyblikkelig er i Beijing.

Jon Eberson Group - Huset (Bak jorda et sted)

Louis Armstrong - Alligator Crawl (The best of hot 5 & hot 7 rec.

Stian Carstensen - Hippocampus Serenade

Lisa Ekdahl - The power of you (L.Ekdahl sings Salvadore Poe)

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page