top of page

Jazz for alle-uke 5

Det har undret meg ofte hvorfor den største musikkformidleren i Norge, NRK, gjør så lite redaksjonelt på NRKJazz?Sjelden noen innslag fra hva som skjer i jazzverden og det aller, aller viktigste..hvorfor ingen programledere?? De har jo jazzklubben på P2 som sjelden er å høre på 24 timers kanalen NRKJazz.

Som en allsidig musikkelsker lytter jeg ofte til NRK Klassisk som har programledere fra kl 07 til ut på kvelden. Her får vi vite om siste snøfall hvor vi blir minnet om å rydde all snøen av bilen, hvor kaldt det er i Finnmark midt i mellom Beethovens klaverkonsert nr. 2 og Bach. De demokratiserer den klassiske musikken m.a.o de skal bringe den ut til fleste mulige mennesker. Hvorfor ikke det samme med jazzen? Jeg har stilt det spørsmålet til leder av klassisk/jazz men får ikke svar. Men når det gjelder Jazz for alle ! som ikke har fem øre i statsstøtte, har programleder og denne spillelisten for uke 05.. Jan Garbarek - The healing smoke (Visible world) Lytter til denne og er glad for at du er på riktig klode.

Julie Werup - Gloomy Sunday (The thrill of loving you)

Kira Skov - I natt blir vi gamle(tittelsporet) (Albumet kom etter at hun mistet sin mann(musiker ,komponist) Ble 39 år.)

Gregory Potter- Mona Lisa (Nat King Cole)

Bugge Wesseltoft - How high the moon (Somewhere in between)

Herborg Kråkevik - Danse mi vise. (fra Herborgs sangbok-solgte ca 210.000 ex.)

Helge Lien Trio - Living in different lives

Hilde Louise Asbjørnsen- Lazy afternoon (snart Stardust på Edderkoppen!)Najs

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page