top of page

jazz for alle-uke 50

Starter med en melding fra Hans-Olav Solli - Molde Jazz vedr. uttalelse fra Familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Det dreier seg om planlegging av Nasjonalt jazzdokumentasjonssenter i samarbeid. med NTNU. Hyggelig lesing dette men kanskje på tide siden jazzen har vært 100 år i Nore? Men, uansett mye bra jobbing som ligger bak dette.


foto: Opphavsperson: Vidar Ruud, ANB


Komiteen ser at jazz har vært - og er - en viktig kulturbærer og musikkform. Jazz er med på å bryte ned grenser mellom mennesker av forskjellig bakgrunn.


Norsk jazz har i en årrekke spilt en viktig rolle i utviklingen av jazz på verdensbasis. Denne posisjonen som norsk jazz har oppnådd, kan blant annet tilskrives at våre fremste jazzfestivaler, som Moldejazz og Kongsberg Jazz, gjennom mange tiår har brakt verdens fremste jazzmusikere til Norge og skapt møteplasser og arenaer for norske musikere. Norsk jazz har blitt en viktig eksportnæring.


Jazzforalle går uansett videre tuftet på musikkglede og alltid umettelig på jazz. Skulle ønske at norsk presse var like interessert men det er et annet kapittel.


I denne utgaven av jazzforalle har vi brukt mye av tiden til Hilde Louise Asbjørnsen sitt show "Stardust" Hun tar med seg 8 legender og verdensstjerner på scenen og presenterer de på 80 min. verbalt og musikalsk. Bessie Smith, Billie Holiday, Marilyn Monroe, Josephine Baker, Mae West, Edit Piaf, Marlene Dietrich og våre egen Bokken Lasson. Dette er en måte å bringe jazzen ut til et stort publikum. Premeiere 3 feb.

Ellers har vi med : Solveig Slettahjell som er Buddy -vinner I dont feel no ways tired og det Norske Blåse- ensemble - Moonlight Serenade.

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page