top of page

Jazz for alle-uke 8Alltid spenning og overraskelser i jazzens verden om det er nye komposisjoner eller "nye" artister til jazzfestivalene. For vel et par decennier siden var Molde Jazzfestival ute med å engasjere artister som ikke umiddelbart kunne forbindes med jazz som Van Morrison, Eric Clapton, Muddy Waters etc.  Formålet var vel å bli kvitt røde tall i regnskapet og de forsvant!!

Men sjangeren ble utvidet når artister skulle velges og i dag er det ingen som blir overrasket når selveste Carola kommer til Kongsberg Jazzfestival. Så hun i rockeformat på Rockefeller for noen måneder siden men tror hun vil kle en jazzfestival adskillig bedre.  Carola opplevde jeg også på Taube festival i Sverige hvor hun sang Flickan i Havanna flørtende med et hengivent publikum. En eminent artist med en unik sceneutstråling og tilstedeværelse. Et ikon.

Søndag 10 mars kommer Modern Standard Supergroup til Cosmopolite med ca 200 års musikalsk karriere på verdens store scener. De har spilt med de fleste store fra Miles Davis, Bill Evans, Rolling Stones etc. Jazzforalle er stadig på jakt er jazzens gamle og ferske spor og gir dere Odd Børretzen syngende Fredmann Epistel nr. 81 av 1700 tallet store dikter, poet og musiker - Carl Michael Bellmann. Musikk er verdens vakreste språk!Odde Børretzen - Det er sånn det er+ Fredmanns Epistel nr. 81 

Mongolia Jazzfestival + Topsy Cha. - I am through with love - Oslo Concert Hall 

Olga Konkova - Never say - My voice 

Nils Petter Molvær - Frozen - NP3 

Monica Zetterlund - Den siste Jaentan - Monicas største

Arild Andersen Group- Short story- Affirmation 

Hilde Louise Asbjørnsen - Look to the stars - Movies & Stories like this

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page