top of page

Modern Standards Supergroup

Det blir full fres på Cosmopolite - SØNDAG 10.MARS da denne supergruppa besøker Norge.
Dette prosjektet består av fire musikere som alle har en livslang reise på jazzens øverste hylle. Kvartettens og prosjektets leder Niels Lan Doky har vokst opp i København av dansk-vietnamnesiske foreldre og debuterte som pianist allerede som 13 åring. Tok sin utdannelse ved Berkely College of Music i Boston og har deltatt i utgivelsen av 40 album og da han debuterte i 1986 uttalte jazzskribenten Dan Morgenstern at nå var han trygg på at jazzens fremtid var i trygge hender!

Niels Lan Doky har bodd i Boston, New York, hvor han opptrådte solo i Carnegie Hall, Paris og flyttet tilbake til København i 2013. Han er musiker, komponist, forfatter, arrangør og har deltatt i film. Kjent som dyktig konferansier/folketaler hvor han har taler om jazzens visdom og betydning.

Han har holdt konserter for Roger Moore, Pave Johannes Paul og dronning Margrethe m.fl Niels Lan Doky har med sin utrolig karriere de best forutsetninger for å plukke de beste musikerne i denne berømte kvartetten.

Niels Lan Doky – piano og er leder for denne kvartetten


Ernie Watts sax - Watts har spilt med Charlie Haden`s Quartet West på Cosmopolite på 90-tallet. Ernie Watts har også spilt med Lee Ritenour som ofte har vært på Cosmopolite.

Doky turnerte med dette bandet under annet navn rundt i Europa med selveste Bill Evans! Ernie Watts har også spilt inn soundtrack på filmer som Grease og The Colour Purple og TV-serien Night Court og turnert med The Rolling Stones.


Darryl Jones – bass - Har spilt med flere av bandene til Miles Davis og Sting, og 30 år med The Rolling Stones. Daryll har spilt på Cosmopolite tidligere med Mike Stern.


Harvey Mason – trommer - Har jobbet med Aretha Franklin, og som trommeslager for Herbie Hancock band The Headhunters. Spilt med Miles Davis, Quincy Jones, Barry Manilov, Ray Charles, Freddie Hubbard og Christian Aguilara. Medvirket på tusenvis av plateinnspillinger.

Æresdoktorgrad fra Berklee i 2015 for hans vedvarende bidrag til amerikansk kultur. Harvey Mason debuterer på Cosmopolite.


Modern Standards Supergroup revitaliserer jazzen ved å spille Nirvana, Seal, Soundgarden og Patti Smith på sin særegne måte. Med ca. 200 års musikalsk erfaring og stor respekt for gammel jazz er de blant jazzens aller største musikere.

JC


14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page